Water is belangrijk in Natuurpark Lelystad. Over het leven in, op en rondom het water is meer dan genoeg te vertellen.

Reden voor Het Flevo-landschap om een educatieve watertuin aan te leggen. Speciaal voor basisscholen heeft Flevo-landschap activiteiten ontwikkeld om leerlingen meer te weten te laten komen over waterleven.

De ontwikkeling van deze activiteiten zijn mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van Rotary Lelystad, Rotary Lelystad-Batavia en het Streekfonds Flevoland.

Het Streekfonds is door Het Flevo-landschap opgezet in samenwerking met de lokale Rabobanken en Landschapsbeheer Flevoland.

“Als je die kinderen hier zo enthousiast aan de slag ziet met het waterleven

dan weet je weer hoe belangrijk natuureducatie is”

Martin Jansen
Directeur , Het Flevo-landschap

Het Flevo-landschap heeft samen met IVN voor verschillende groepen van de basisscholen in Flevoland lessen ontwikkeld die op speelse en informatieve wijze het nut van water in ons bestaan en het leven in de Watertuin onder de aandacht brengt.

Hoe meet je hoe diep een plas is, wat is het verschil tussen een kikker en een pad, hoe herken je verschillende waterdiertjes?

Er is een lesprogramma ontwikkeld, waarbij op school al natuureducatie kan worden verzorgd met een praktijkles in Natuurpark Lelystad.

Zo zijn proefjes ontwikkeld die de leerlingen zelf kunnen uitvoeren in de Watertuin. Bijvoorbeeld met een schepnetje waterdiertjes vangen en aan de hand van een zoekkaart bepalen welke diertjes dat zijn. Ook is er een opdracht over de waterkringloop en wat de zuurgraad van het water betekent.

Alle Flevolandse scholen zijn van harte welkom om het educatieve programma te volgen in Natuurpark Lelystad.  Als voorbereiding op het bezoek ontvangt de school een lesbrief en op de dag zelf gaan de kinderen, uitgerust met een rugzak met materiaal, op pad om zelf opdrachten en proefjes te doen bij de Watertuin.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen via  0320 -286111.