Ieder jaar verblijven er zo’n vijftig buitenlandse jaarstudenten in de leeftijd van 15 tot 18 jaar in ons land als gast van een Rotary club.

Deze jongelui zijn hier omdat in het kader van Jeugduitwisseling van Rotary, een vrijwel even groot aantal Nederlandse jongeren in hun landen jaarstudent van een Rotary club is.

Voor de jaarstudenten is dit een unieke mogelijkheid om een jaar bij één of meerdere gezinnen heel intensief de gebruiken van het land te leren kennen .

Zo hebben wij als Rotary Lelystad begin augustus onze eigen jaarstudent mogen verwelkomen op Schiphol: Victoria, afkomstig uit de Verenigde Staten.

Sara

Op 2 augustus 2014 vertrok Sara vanuit Lelystad voor een jaar naar Florida. Ze zit daar als junior op een Highschool in Inverness. Een klein plaatsje tussen Tampa en Orlando in . Op  haar reisblog doet ze verslag van haar ervaringen in de Verenigde Staten:

De vlucht duurde ongeveer 12 uur en meteen toen ik het vliegtuig uitkwam stond mijn gastfamilie op me te wachten.

Ze stonden met ballonnen en hadden een groot welkomst-bord voor me gemaakt. Ik ging meteen op de foto en toen liepen we met z’n allen naar de bagage band. Ik vulde een aantal formulieren in en pakte mijn koffers. Niet veel later zochten we de auto wat nog een hele klus opzich was en na iets meer dan een uur in de auto kwamen we aan in Inverness en was ik bij mijn nieuwe thuis.

Lees meer op:  http://www.saracontant.reislogger.nl

Victoria

Op 3 augustus 2014 verwelkomde de jeugd commissie Victoria als jaarstudent bij onze club in Lelystad.

Victoria komt uit Pasadena Texas. Een klein plaatsje in de buurt van Houston. Elke twee weken komt ze bij onze clubavond. Veel clubleden hebben al naar haar bucketlist gekeken en aangegeven wat ze met haar kunnen ondernemen.

Victoria volgt hier het VWO en hoopt met name voor wiskunde, Spaans en Engels goede cijfers te halen. Ze was een voetbalster maar is hier nu vooral aan het genieten van hockey en zal in november ook gaan paardrijden.
Best bijzonder; een Texaanse die in Nederland leert paardrijden.

Hallo! It’s been two months now since I have landed here in Holland. It’s been an amazing two months here in my new home with my new family and new friends. I’ve had a great time getting to know everyone around me and learning more about the culture, language, and the daily Dutch life.

I have had many different adventures this month, and every one of them have been memorable experiences.

I have especially grown closer to my host family! They are amazing and I am so fortunate to have them as a family. I am so thankful that they were willing to take me in for a few months.

Every day is an adventure with them and I still have another month to go with them and I am so excited!

“Every day with my host family is an adventure
I still have another month to go with them and I am so excited!”